*fotografija naslovnice: Darko Miletić

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 561. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: STRATEGIJA RAZVOJA GRADA 2013.-2020.

Dobar, ali neopravdano zapostavljen dokument

Vjerojatno je svaki od čitatelja bar jednom čuo narodnu mudrost da „planovi idu šumom, a život drumom“ pri čemu se kod prvog dijela misli na šumu administrativnih propisa, ureda i ladica što usporavaju protok, a u drugom dijelu na život čije se potrebe kreću znatno brže od reakcije prvih. Je li to doista tako i koliko krupno analiziranje i planiranje ima smisla za sam život, pokušali smo provjeriti na dva važna lokalna dokumenta: „Strategiju razvoja grada Pakraca 2013. ̶ 2020.“ i nedavno usvojeni dokument „Izvješće o stanju u prostoru Grada Pakraca za razdoblje od 2013. do 2017. godine. Analizira Darko Baronica.

INTERVJU: ANAMARIJA BLAŽEVIĆ, PAKRAČKA GRADONAČELNICA

Pesimizam nije dobar i za njim nema potrebe jer napredujemo

Idući mjesec uobičajeno dolazi Dan Grada što je i nama prilika za uobičajeni godišnji osvrt u formi intervjua s gradonačelnicom Anamarijom Blažević u kojem smo razgovarali o najvažnijim gradskim aktivnostima u prošloj godini, najvažnijim projektima u ovoj godini, proračunu, ali i negativnim migracijskim kretanjima, radu gradskih ustanova, tvrtki i udruga….

LJUDI I ŽIVOT: MIROSLAV BADROV, prof. glazbene kulture

Moj je život pjesma, doista!

Većina sugrađana Miroslava poznaje kao momka s prave strane sintisajzera koji glazbenim nastupom upotpunjuje razna društvena događanja... Piše: Dinko Kliček

VODOOPSKRBA: Do kraja godine vodovod u obriješkom kraju

GRADSKI KOMUNALNI POGON: Čiste „Papukovo“ dvorište

JOŠ JEDAN ZAJEDNIČKI PROJEKT MANJE: Lipik prestao sufinancirati rad OGŠ Pakrac

PROMOCIJA KNJIGE „PAKAO SRPSKOG LOGORA“: Knjiga bolnih svjedočanstava i stradanja

BOLNICA LIPIK: Osuvremenjene Mramorne kupke

AFERA LAŽNE DIPLOME: Iz pakračkih škola na provjeru više od 200 diploma

PRVA VELIKA PROBA PAKRAČKOG MJUZIKLA: Premijera 16. svibnja

NOĆ MUZEJA 2019.: Pogled u budućnost i osvrt na prošlost

IZBOR SPORTAŠA GODINE: Za tri priznanja 14 kandidata

KUGLANJE-SVE TRI LIGE : Opstanak nikome nije ugrožen

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra, Slavonska ul, Lipik), KTC, TO KRNDIJA.