Najbolji sportaš Pakraca u 2018. godine je rukometaš LiPe Ivan Macura, nogometaš Hajduka Nikša Grubišić je izabran za najboljeg mladog sportaša, dok je najboljim sportskim djelatnikom u našem gradu u prošloj godini proglašen Siniša Karačić. Odlučeno je tako u 26. izboru za sportaša godine koji provodi Pakrački list u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pakraca.
Najboljima su na svečanosti proglašenja održanoj 11. ožujka u pakračkom Hotelu uručene novčane i sportske nagrade, a do njihovog izbora došlo se već provjerenom demokratskom procedurom. Sportska zajednica je javno pozvala svojih 20 sportskih udruga da do 15. veljače istaknu kandidate za tri kategorije bilo iz svojih ili ostalih klubova. Pozivu se odazvalo 6 klubova koji su kandidirali ukupno 15 kandidata. Najbolje među predloženima klubovi su odabrali ispunjavanjem glasačkih listića (sustavom 5, 3, 1 bod) koje je trajalo do 28. veljače, a glasanju je pristupilo 13 od 20 članica SZGP.


U uvodnom dijelu svečanosti o povijesti Izbora najboljeg sportaša u organizaciji našeg Lista kratko je izvijestio urednik Darko Baronica.

Obrazlažući rezultate glasovanja u kategoriji sportskih djelatnika, Denis Relota, tajnik SZGP, pobjedu Siniše Karačića okarakterizirao je kao prilično uvjerljivu (37 glasova) s obzirom na kvalitetu konkurenata (Dario Papušek, predlagač RK „Lipa“; Marijan Prohaska, predlagač KK “Slavonski banovac“ i Slavko Vuić, predlagač NK „Hajduk“), navodeći da je Karačić kandidiran od strane Sportskog kuglačkog kluba „Papuk“. „U sportu je već 40 godina kao aktivni sportaš i sportski djelatnik. Osim „Papuka“ gdje obnaša dužnost igrača i tajnika, predsjednik je Športskog ribičkog društva „Papuk“ te je u Rukometnom klubu „Lipa“ trener i predsjednik nadzornog odbora. Nagradu Karačiću uručio je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice.
Zahvaljujući na priznanju Karačić je rekao:“Poznajete me kao sportaša koji uvijek traži, ali i pruža maksimum, a takvo shvaćanje sporta nastojim kroz svoje sportsko djelovanje prenijeti i na mlađe generacije“.


Najbolji mladi sportaš Nikša Grubišić vrijedno je priznanje osvojio s 32 osvojena glasa, a za ovu nagradu još su konkurirali Fran Ivošević, kuglač, predlagači ŠKK „Papuk KK „Slavonski banovac“, Roko Major; rukometaš, predlagač RK „Lipa“ i Stefan Lenče; motocrossist, predlagač MK Pakrac-Lipik. Grubišić je rođen 2001. godine i jedan je od najperspektivnijih mladih nogometaša u regiji. S nenavršenih 18 godina već je standardan prvotimac pakračkog Hajduka u kojem redovito nastupa i za mlađe uzrasne kategorije. Također je uspješan malonogometaš gdje je već postigao zavidne rezultate. Korektan sportaš na terenu istodobno je uzoran i van njega. Odličan je učenik Srednje škole Pakrac s kojom se plasirao na završnicu srednjoškolskog prvenstva Hrvatske u malom nogometu. Nagradu je uručio Vladimir Gazić, v.d. direktora LRA Poduzetničkog centra Pakrac.


„Zahvaljujem ovom prilikom Nogometnom klubu Hajduk, svim trenerima, ali i mojim suigračima i ovu nagradu dijelim sa svima njima“, izjavio je najbolji mladi sportaš Pakraca u 2018. godini.
Najboljim sportašem Pakraca u 2018. godini proglašen je Ivan Macura, rukometaš RK „LiPa“ iz Pakraca, člana 3. HRL - Istok. On je pobijedio s 36 glasova u konkurenciji klupskog kolege Roka Majora (predlagač ŠKK „Papuk“), Tomislava Nemeta, streličara, (predlagač SK Kuna), Borisa Prohaske, nogometaša, (predlagač NK „Hajduk“) i Patrika Amića, streličara, (predlagač SK „Kuna“).
24-godišnji Ivan je član Rukometnog kluba „Lipa“ od 2006. godine. Prošao je sve selekcije kluba te nastupao u 1. kadetskoj Hrvatskoj rukometnoj ligi. Danas je prvo desno krilo kluba u kojemu služi za primjer odnosom prema treningu i suigračima. Posljednje dvije sezone najbolji je strijelac i igrač kluba. U jesenskom dijelu 3. HRL postigao je 67 golova. U klubu obavlja i trenerski dio posla i vodi generaciju dječaka i djevojčica rođenih 2008. godine.


„Čestitam Nikši i Siniši na osvojenim nagradama, hvala svima koji su glasali za mene i ova nagrada za najboljeg sportaša grada poslužit će mi kao poticaj za daljnji rad“ izjavio je Ivan Macura.
Nagradu najboljem sportašu uručila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević. Obraćajući se prisutnima čestitala je svima nagrađenima, ali i svim kandidiranim sportašima i sportskim djelatnicima čiji je rad i doprinos sportu zajednica na taj način prepoznala.