U razdoblju od 6. do 31. svibnja, koliko su trajale prijave za upis u Dječji vrtić „Maslačak“, primljeno je svih 65 djece čiji su roditelji predali zahtjeve, rekla nam je Višnja Klobučar, ravnateljica pakračkog vrtića.

Zbog popunjenosti kapaciteta matičnog vrtića određeni broj zahtjeva za upis u matični vrtić bit će realiziran upisom u područni vrtić Kalvarija o čemu će roditelji biti obaviješteni, a mališani će u vrtić po prvi put krenuti 2. rujna s početkom nove pedagoške godine odnosno nakon ispunjavanja uvjeta za upis u vrtić u slučajevima kada dijete ne ispunjava uvjet upisa zbog nenavršenih godinu, odnosno tri godine života.

Slobodnih mjesta za cjelodnevni program za djecu od navršene 3 godine do polaska u školu ostalo je u područnim vrtićima u Donjoj Obriježi (11 slobodnih mjesta) i Badljevini (8 slobodnih mjesta).  Svi zainteresirani mogu se javiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati u upravu matičnog vrtića u Pakracu.

Istovremeno, na jesen će u školske klupe krenuti 83 buduća prvašića, 63 mališana iz redovnog programa vrtića i 20 iz male škole.