Jučer je, nakon dva tjedna pripreme završeno asfaltiranje u dijela Ulice Kalvarija. Riječ je o jednom od zadnjih pakračkih neasfaltiranih sokaka koji se iz Ulice 30. svibnja pruža okomito prema dječjem vrtiću pod Kalvarijom i završava kao slijepa ulica, ali se formalno vodi kao dio Ulice Kalvarija u kojem se nalaze četiri kuće i približno isto toliko gradilišta.

Radovima je obuhvaćeno proširenje i stabilizacija nosivog sloja, odvodnja i rješavanje oborinskih voda ugradnjom linijske rešetke te presvlačenje novim asfaltnim slojem u dužini 78 i širini 4 metra. Vrijednost radova je oko 120.000 kuna  za što su osigurana sredstva iz proračuna Grada Pakraca. Radove je izvodila pakračka tvrtka Autoprijevoznik Vlado Amić.

Osim ovog sokaka, ista tvrtka je ovog tjedna započela i modernizaciju takozvanog Domšić sokaka u Omanovcu (lijevo skretanje s D5 u središtu sela). Riječ je o sokaku dužine 125 metara u kojoj ima pet kuća čiji stanovnici će napokon dobiti asfalt, ali i širu cestu s riješenim oborinskim vodama i širim i stabilnijim ulaznim mostićem. Vrijednost radova financiranih iz gradskog proračuna je oko 95.000 kuna, a bit će  gotovi do kraja mjeseca.