Do 31. srpnja tvrtka Vodoprivreda Daruvar odradila je oko 70 posto posla na izgradnji vodovodne mreže u 11 naselja sjeverozapadnog područja Grada Pakraca: Omanovac, Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Stari i Novi Majur, Batinjani, Kapetanovo Polje, Ploštine i Toranj. Kako je riječ o 30.200 metara  cjevovoda do sada je postavljeno nešto više od 20 kilometara, a trenutno se radi ili predstoje još cjevovodi u naseljima Kapetanovo Polje, Ploštine i Toranj. Cjevovode prati i 55 šahti s ventilima i njih je dovršeno desetak, rekao je Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, koji su nositelji ove investicije ukupne vrijednosti 8,7 milijuna kuna. Oko 85 posto tih sredstava, ili 7,4 milijuna kuna osigurano je kroz Program ruralnog razvoja, a preostalih oko 1,3 milijuna kuna će biti podmireni iz gradskog proračuna.

Završetak izgradnje vodovoda planiran je kraja godine i to će omogućiti prema popisu iz 2011. godine priključak za 353 kućanstva ili 979 stanovnika. Bez obzira što je vodovod u nekoliko naselja gotov početak priključivanja nije moguć dok investicija ne bude u potpunosti završena i dobivena uporabna dozvola.

Kada radovi budu u potpunosti gotovi na cijeloj mreži zaposlenici Voda Lipik će na osobni zahtjev svakog kućanstva obaviti spajanje na uličnu mrežu i troškovi izrade kućnog priključka će biti jedini trošak kućanstva prilikom priključenja koji će se, ovisno o udaljenosti od kućnih instalacija i volji građana da sami sudjeluju u radovima, kretati od 1500 kuna na više.