Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 567. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: ŠTO JE NOVO U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Veći broj učenika, uređeniji i opremljeniji prostori

Veći broj polaznika u svim pakračkim prosvjetnim ustanovama i poboljšanje u prostorno-materijalnim uvjetima bi trebali obilježiti novu školsku godinu koja će za vrtićance početi 3., a za sve ostale 9. rujna. Proizlazi to iz ankete koju smo tri dana prije izlaska ovog broja Lista  proveli među ravnateljima pakračkog vrtića, osnovne, srednje i glazbene škole, mada je, svega desetak dana prije početka školske godine, puno toga još nedefinirano, kako u pogledu konačnog broja učenika, tako i kadrovske struke kao i materijalnih uvjeta, a ponajviše oko kurikuluma u takozvanom eksperimentalnom programu „Škola za život“ koju Ministarstvo prosvjete provodi od lani, sudeći po ovim saznanjima, ne baš uspješno, bar po pitanju informiranosti.  Piše Darko Baronica.

INTERVJU: JOSIP BIŠĆANIN, DIREKTOR KOMUNALCA

Miješanog komunalnog otpada sve manje

 Zbrinjavanje otpada je područje življenja koje doživljava zadnjih godina stalne zakonske i organizacijske promjene, ali postaje i sve skuplje. Što se trenutno događa na lokanoj razini na tu temu i kakvi su planovi u bližoj budućnosti, pitali smo Josipa Bišćanina, direktora Komunalca. S njim smo ujedno razgovarali oko nedavno završenog ciklusa energetske obnove na stambenim zgradama Pakraca i Lipika, ali i o druge dvije djelatnosti ove tvrtke – održavanju groblja i dimnjačarskoj službi.  

 LJUDI I ŽIVOT

„AMARIS CHOCOLATE“ STEVE NAGYJA I DIJANE PIJUKO

Vrhunska čokolada s pakračkim potpisom

Ako se nas pita, onda je izrada čokolada vrlo vjerojatno najslađi posao na svijetu. Pored domaćih piva i domaćeg kruha, čokolada je također našla svoje mjesto u pakračkoj ponudi, za sada samo u krugu prijatelja i obitelji Pakračana Steve Nagyja i Dijane Pijuko.

Iako se Stevo i Dijana bave poslovima koji nemaju nikakve veze sa kulinarstvom, izrada čokolade za Stevu i Dijanu isprva je bila znatiželja, ali i želja konzumirati zdravu, kvalitetnu namirnicu kontroliranog porijekla, da bi danas prerasla u ljubav prema ovoj, za mnoge, najdivnijoj slastici na svijetu. A kako su rekli, jednostavno vole slatko, pa onda neka bude i zdravo.  Piše Iva Širac.

RADOVI: Položeno oko 70 posto cjevovoda za obriješki bazen; Započela energetska obnova sportske dvorane; Na cesti za Kričke drveni most zamijenjen betonskim; „Krpaju“ se gradske ulice;  Asfaltirani omanovački sokaci

GRAD PAKRAC: Poduzetnicima isplaćeno oko 380.000 kuna iz proračuna

ZAVRŠENI UPISI NA STUDIJE: Pakrački srednjoškolci na željene fakultete

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE: Do posla najlakše s diplomom

PČELARI PAKRACA I LIPIKA: Najlošija pčelarska sezona posljednjih godina

GDJE I KAKO LJETUJU PAKRAČANI: Još se uvijek „skuca“ za ljeto na Jadranu

U SPOMEN NA HEROJSTVO I HUMANIZAM: Zagrebački park nosit će ime dr. Ivana Šretera

VELIKI BANOVAC: Okićeno dvorište za malenog Arijana

NOGOMET: Hajduk sezonu otvorio pobjedom u  Lipiku i  porazom u Požegi

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.