Ekipe DVD Donja Obrijež i DVD Veliki Banovac bili su uspješni na 7. Županijskom vatrogasnom natjecanju koje je jučer održano u Kaptolu gdje su izborili nastup na državnom vatrogasnom natjecanju koje će biti održano iduće godine u Varaždinu.

Kako nam je rekao Zlatko Zerdin, tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, od pet ekipa sa područja VZP Pakrac-Lipik koje su imale mogućnost plasmana njih 4 su se, osvajanjem jednog od prva tri mjesta, plasirale na navedeno natjecanje.

Svoja vatrogasna umijeća dokazivale su muške  i ženske ekipe u disciplini “Vatrogasne motorne štrcaljke” u dvije odnosno četiri kategorije do i iznad 30 godina (muška i ženska A i B kategorija) , te u disciplini “Vatrogasna traktorska cisterna” u muškoj i ženskoj kategoriji.

Tako su muške ekipe DVD Donja Obrijež osvojili drugo odnosno treće mjesto u kategoriji „A“ i „B“, dok je ženska donjoobriješka ekipa zauzela prvo mjesto mjesto u kategoriji „A“. Prvo mjesto pripalo je i muškoj ekipi DVD Veliki Banovac u kategoriji „A“. Uz njih su na županijskom natjecanju sudjelovale i ekipe DVD-a  Pakrac i Antunovac.

U Kaptolu se jučer  natjecalo 35 ekipa i više od 350 vatrogasaca u više disciplina i kategorija koje je na početku natjecanja pozdravio, uz predsjednika Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željka Petrovića i zapovjednika Josipa Ugrina, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.