Pakrački policajci Franjo Tutić i Alen Briški dobili su pohvalnice za svoj rad na jučer održanoj svečanoj akademiji u Policijskoj upravi Požeško-slavonsko tradicionalno upriličenoj u povodu 29. rujna blagdana Svetog Mihovila njihovog zaštitnika koji se slavi i kao Dana policije. Pored njih načelnik PU Željko Grgić uručio je pohvalnice još 13-torici policajaca s Požeštine, a izvan sustava MUP-a jedinu zahvalnicu za poseban doprinos u radu i suradnju je dobio „Pakrački list“.

„Radimo na poboljšanju organizacije rada zbog veće efikasnosti, a slijede novi izazovi koji traže dodatne napore jer građani od nas očekuju sigurnost i mir uz slobodno kretanje – rekao je prije uručivanja priznanja načelnik PU Željko Grgić naglašavajući da su pripadnici interventne policije  angažirani na čuvanju državne granice i osiguranju velikih događanja. Ova policijska uprava stalno ima dobro stanje sigurnosti, a provode stalne edukacije radi postizanja novih znanja. Uz potporu MUP-a i grada Požege u tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade PU i postaje Požega, a čine se koraci ka većoj sigurnosti prometa, rekao je Grgić.

Čestitajući praznik ali i na postignutim rezultatima župan Alojz Tomašević  je istaknuo da je briga za čovjeka i odnos prema ljudima ključni  su za sigurnost svi građana, a požeški gradonačelnik Darko Puljašić  je istaknuo da zahvaljujući njima Požega je jedan od najsigurnijih gradova.

Uz ovaj dan u suradnji sa Muzejom policije otvorena je izložba fotografija „Policija u objektivu“, a tijekom svečanosti nastupili su učenici Glazbene škole Požega.