Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 568. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: U ambulantama sve više papira, sve manje dijagnoza

U zdravstvu nikada nije dosadno. Pored stalnog problema plaća zdravstvenih radnika, velikih bolničkih listi čekanja stalno se pojavljuju i novi problemi. Nakon ljetne prometne nesreće  (11. srpnja) na naplatnim kućicama u Karlovcu gdje je nesreću izazvao vozač pod utjecajem narkotika, 5.000 kuna je kaznu platila njegova obiteljska liječnica jer nije policiji prijavila promjenu njegovog zdravstvenog stanja. To je bio razlog za uzbunu među liječnicima obiteljske medicine radi čega su oštro, i u više navrata, reagirali i iz njihove cehovske udruge Koordinacija hrvatske obiteljske medicine. Piše Darko Baronica.

INTERVJU: VLADIMIR GAZIĆ, DIREKTOR  PODUZETNIČKOG CENTRA PAKRAC: Papukovo dvorište trebalo bi biti novi poticaj poduzetništvu

 Grad je lani u stečajnom postupku nad tvrtkom „Ferdinand“ otkupio veći dio industrijskog dvorišta „Papuk“ sa željom da ga prenamjeni u  značajno proširivanje već postojeće susjedne poduzetničke zone i s tom ga namjenom prepustio na upravljanje vlastitoj Lokalno razvojnog agenciji Poduzetnički centar Pakrac. Kakve se tamo sada provode aktivnosti i kakvi su planovi u bližoj budućnosti, pitali smo Vladimira Gazića,  od svibnja direktora Agencije, ali smo razgovarali i o ostalim aktivnostima u Agenciji kao i o drugim novostima vezanim uz mogućnosti razvoja malog poduzetništva na području Pakraca.

LJUDI I ŽIVOT: 60 GODINA BRAKA IVANKE I ANTUNA ŠTORA: Posve pakračka obiteljska priča

Veseli je bio završetak ljeta u pakračkim obiteljima Štor. Najprije se (24. kolovoza) oženio 35-godišnji Marko, trenutno treća živuća generacija pakračkih Štorovih, za izabranicu Valentinu Karlović. Dva tjedna poslije njegova baka Ivanka i djed Tonči, pravim imenom Antun, proslavili su 60 godina braka. Tako nas ova priča vraća u pedesete godine prošlog stoljeća kada su dvije mlade osobe započele rad u pakračkoj bolnici.

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC: Zaustavljen višegodišnji pad broja učenika

 SAJAM „SLAVONSKI BANOVAC“: 19. listopada na novoj lokaciji

 GRADSKO VIJEĆE PAKRAC: Puna i gradska kasa i vodovodni spremnici

DOBRODOŠLICA NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE: Prvašići dočekani pjesmom i lijepim željama

KOMEMORACIJA U KUSONJAMA: Sjećanje na bjelovarske heroje još uvijek je živo i bolno

OBLJETNICA OSNIVANJA PAKRAČKOG HDZ-A: Ponosni osvrt na prošlost i motivacijski pogled u budućnost

RAZGOVOR: MARKO BARČAN, PAKRAČKI PIVAR: Nije lagano, ali me početni žar ne napušta

DINO PROHASKA: Pakračanin u kineskom rukometnom projektu

NOVA PAKRAČKA SPORTSKA MANIFESTACIJA: Automobilske atrakcije na tržnici

NOGOMET - 4. HNL: Polovični Hajdukov rujanski učinak

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Bolnička, Prekopakra, Slavonska ul. Lipik), KTC, TO KRNDIJA.