županija Dan državnosti 2024

„Da sam ja netko“ naziv je humanitarnog koncerta za prikupljanje novčanih sredstava za našu malu sugrađanku Doru Perčin koja boluje od zloćudne leukemije, kojeg su sinoć organizirali mladi KPD „Sloga“ u kino sali Hrvatskog doma.

Kako je na početku koncerta najavila Kristina Zednik, jedna od članica mladih KPD „Sloga“, mladi izvođači su nastupali, ne sa ciljem da zadive svojim pjevačkim sposobnostima, svirkom ili glazbenim ukusom, nego su se okupili kako bi učinili jedno plemenito djelo, pomogli onima kojima je to najpotrebnije. U jednosatnom koncertu, bez prevelikog najavljivanja izvođača, izredali su se pjesmom i svirkom mladi domaćini, ali i njihovi prijatelji glazbenici iz Daruvara i Krapine ispunivši i svoju svrhu – ukazati na potrebe drugih i pokazati solidarnost i suosjećanje. Cjelokupni prihod ove akcije iznosi 7.900 kuna koji su mladi  prikupljali, ne samo tijekom sinoćnjeg koncerta kupnjom ulaznica i ostavljanjem dobrovoljnih priloga, nego i organiziranom akcijom prikupljanja novčanih priloga tijekom sajma Slavonski banovac.

Humanitarna akcija neće stati samo na sinoćnjem koncertu. Kako je najavljeno, na poziv mladih KPD „Sloga“ 6. studenog u prostorima Hrvatskog doma dolazi Zaklada Ana Rukavina gdje će provesti akciju prikupljanja krvi za upis u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica stoga su i sinoć poslali poziv građanima da se odazovu i dođu u što većem broju.

Kako bi se sedmogodišnja Dora izlječila traži donora koštane srži na međunarodnoj bazi. Trenutno je u fazi boravka u dnevnoj bolnici i stanuje sa samohranom majkom u privatnom smještaju, a budući da majka ne može odlaziti na posao, svaki novčani prilog je i više nego dobrodošao. Stoga ukoliko još netko nije bio u mogućnosti sudjelovati u nekoj od akcija, može pomoći  uplatom na broj računa:

Dora Perčin, Augusta Cesarca 10, 34550 Pakrac, HR8523400093111164283 Swift PBZGHR2X (Privredna banka Zagreb), uz poziv na broj 99 i s naznakom “pomoć za Doru”.

županija Dan državnosti 2024