županija Dan državnosti 2024

Promotivnom  fotografijom na igralištu kod Srednje škole Pakrac, oko 300 pakračkih srednjoškolaca obilježilo je danas „Ružičasti listopad“ u Pakracu, akciju koja se provodi u sklopu nacionalnog javnozdravstvenog projekta Ružičasti listopad u Hrvatskoj udruge “Sve za nju”, a u koju se Srednja škola Pakrac uključila drugu godinu za redom, rekla nam je Vesna Božić, profesorica i koordinatorica projekta u Srednjoj školi Pakrac.

Tom prilikom učenice i učenici formirali su se u ružičastu vrpcu te su fotografirani iz zraka, a svaki učenik odnijet će majci i edukativni letak “Mama, budi zdrava”. Akciji su se, uz učenike, profesore i ravnatelja Daria Čilića, priključili i učenici i mentori iz Medicinske škole Šibenik koji s učenicima Srednje škole Pakrac rade na projektu „Epidemija Alzheimera“, predstavnici Grada Pakraca, kao i korisnici Udruge Latica i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Cilj ove akcije bio je osvijestiti javnost o važnosti prevencije raka dojke, posebno mlade žene,  tim više što se listopad obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke.

 

 

županija Dan državnosti 2024