Nataša Major, psihologinja u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac, 6. studenog nagrađena je društvenim priznanjem Marulić: Fiat Psychologia za 2019. godinu na prigodnoj svečanosti 27. godišnje konferencije hrvatskih psihologa održanoj u Osijeku.

Major je za ovo priznanje kojim se vrednuje poticanje razvitka hrvatske primijenjene psihologije, aktivnosti na poslu i zajednici, kontinuirani rad i usavršavanje te popularizacija struke, predložilo kao jedinu predstavnicu Društvo psihologa Požeško-slavonske županije, a uz nju, nagradu je primilo još pet psihologinja iz Hrvatske.

„Lijepo je kad te nagradi struka jer to znači da sve što radim, radim kvalitetno i predano na korist zajednici i na dobrobit drugih. Znanje primjenjujem ne samo u radu s djecom, nego i s odraslima, i uvijek pokušavam svoju stručnost i vještine dati gdje god treba. Rado se odazivam i sudjelujem na različitim projektima na koje me pozovu, a moram priznati da ih se do sada podosta skupilo, i to me uvijek veseli. Smatram da dobiveno znanje i vještine treba dijeliti, stoga sudjelovanje i kreiranje različitih projekata, sadržaja i aktivnosti dodatno me motiviraju za još bolji rad“, rekla nam je u kratkom razgovoru Major.

Nataša Major je skoro 18 godina zaposlena kao školska psihologinja u pakračkoj osnovnoj školi, prije toga četiri godine je radila u Centru za socijalnu skrb Pakrac, a paralelno predavala i u Srednjoj školi Pakrac. Kao stručna suradnica ima zvanje savjetnice i voditeljica je aktiva školskih psihologa na tri županije. Završila je niz edukacija poput UNICEF-ove edukacije protiv vršnjačkog nasilja, vršnjačke medijacije, kognitivno-bihevioralne psihoterapije te četverogodišnju edukaciju za dječjeg integrativnog psihoterapeuta.

Uz sve to, Natašina ljubav su i predavanja koja voli održavati u različitim prigodama za javnost, a Pakračani je možda najviše prepoznaju po uvijek zanimljivim predavanjima koje već dugi niz godina redovito održava u Gradskoj knjižnici Pakrac povodom Tjedna psihologije za koja se uvijek traži stolica više.