Početkom studenog Stalna služba Pakrac Općinskog suda u Bjelovaru, preselila se u novu zgradu, Pakračanima poznatu kao zgradu nekadašnjeg „komiteta“, točno prekoputa sadašnje zgrade Kotarskog suda na Trgu Ivana Pavla II., potvrdila nam je Gordana Malvić, glasnogovornica Općinskog suda u Bjelovaru.

U dopisu kojeg nam je glasnogovornica Malvić poslala navodi kako je pakračka stalna služba kompletno preseljena u novi prostor zbog derutnosti stare zgrade čime su osigurani bolji uvjeti rada, osiguran lakši pristup građanima te nema nikakvih promjena u radnom vremenu Stalne službe u Pakracu.

Sud preselio nakon 113 godina

Prema izvorima iz fotomonografije Duška Kličeka "Ulicama moga grada", Pakrac je zgradu Kotarskog suda dobio 1906. godine gdje je pakrački sud bio smješten sve do kraja listopada ove godine. Kako navodi Duško Kliček, iako povijest pakračkog „sudovanja“ seže daleko, tek je Naredbom Kraljevske hrvatsko-dalmatinske vlade, odjela za pravosuđe, od 27. lipnja 1877. godine ustrojen u Pakracu Kotarski sud. Tom Naredbom, koju je potpisao tadašnji ban Ivan Mažuranić, novi sud je nadležan za bučku i pakračku općinu.

Što će biti sa sada bivšom zgradom Kotarskog suda u Pakracu upitali smo gradonačelnicu Anamariju Blažević koja nam je rekla kako je zgrada državno vlasništvo te kako je Grad Pakrac uputio nadležnom ministarstvu zahtjev za korištenjem zgrade, no još se čeka konkretan odgovor.