banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Povodom obilježavanja 28. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub Korčula u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizira tradicionalnu, 12. vožnju motorima od Prevlake do Vukovara. Motokaravana pod nazivom "Zajedno u ratu, zajedno u miru" krenula je u 13. studenog iz Smokvice, da bi ih na proputovanju danas dočekali i Pakračani, članovi Moto Kluba „Vitezovi tame“, koji su ugostili i počastili nešto manje od 400 motorista na Gradskoj tržnici Pakrac.

Motoriste je dočekao i pozdravio i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac nakon čega su delegacija motokaravane u društvu Zdravka Filipina, predsjednika MK „Vitezovi tame“, paljenjem svijeća i molitvom odali počast poginulim braniteljima kod spomen kapelice u Kusonjama. Pakrački domaćini zahvalili su što ovakav način podsjećaju na teške godine i nesebičnu žrtvu koju su dali i pakrački i lipički branitelji.

Nakon kišnog, ali ugodnog druženja u Pakracu, motokaravana je nastavila putem prema Požegi odakle sutra nastavljaju prema Slavonskom Brodu, Našicama, Đakovu, Vinkovcima, Osijeku i Tenju. Sudionici karavane stići će u Vukovar u ponedjeljak, 18. studenoga ujutro i sudjelovat će u Koloni sjećanja do vukovarskog groblja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.