„Vidio sam kako umireš“, roman prvijenac pakračkog autora Danijela Špelića, otkupila je Hrvatska radio televizija i adaptiran u radio-dramu premijerno će biti izveden 3. prosinca s početkom u 23 sata na 2. programu Hrvatskog radija u sklopu emisije KriK tijekom koje se u jednosatnom programu izvode poznati naslovi iz ciklusa radio – komedija, krimića i trilera. Koliko je poznato, Špelić je prvi Pakračanin čije je ostvarenje HRT platio i mnogi ljubitelji drame imat će priliku po prvi puta poslušati dramu čija se radnja odvija u Pakracu, na što je autor posebno ponosan.
„Ovaj roman sam napisao prije gotovo 20 godina. U njemu se mladi policajac iznenada pojavi u zapetljanoj situaciji rješavanja slučaja silovanja i premlaćivanja mlade djevojke, ali stvari idu dublje jer je isti događaj povezan s davnim ubojstvom i nestankom njegovog člana obitelji. Radnja je smještena u moj rodni Pakrac i danas mi ga je osobno zabavno pročitati jer opisane lokacije u njemu više ne postoje; grad se proširio i izgradio, pa roman stoga ima neku sitnu povijesnu vrijednost u pogledu toga“, priča Špelić i u šali dodaje da novcem koji je dobio neće baš riješiti životnu egzistenciju, no više od financijskog dijela raduje činjenica da se našao u društvu relevantnih hrvatskih književnika poput Gorana Tribusona ili Pavla Pavličića čije je krimiće KriK također izveo.
„Vidio sam kako umireš“ je druga ekranizacija nekog Špelićevog romana, jer je već pala posljednja klapa dugometražnog igranog filma snimljenog prema njegovom horor romanu „Uljezi“.