banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Pakračko-lipičko područje od petka 6. prosinca bit će bogatije za još jedan prodajni prostor, specijaliziranu trgovinu prehrambenih proizvoda i poklon galeriju naziva „Slavonica Food & Drink shop“ koji u sklopu vlastitog pogona u Pakracu pokreće Pivovara Slavonica  (Ulica kralja Tomislava 21, Pakrac).

U prigodi otvorenja od 12 sati istog dana održava se i Dan otvorenih vrata Pivovare Slavonica kad će se moći degustirati novo pivo brendiranog naziva «Carica» koje tog dana izlazi na tržište. Nakon Grofa i Grofice koji oslikavaju karakter grofovske obitelji Janković, ovo je treća vrsta piva koju Pivovara Slavonica stavlja na tržište, a radi se o stilu India Pale Ale, skraćeno IPA koji prati karakter carice Marije Terezije i u tom smislu predstavlja pivo koje ostavlja snažan, gorak i upečatljiv okus.

Danom otvorenih vrata posjetitelji će imati priliku upoznati se s ponudom Slavonica Food & Drink Shopa, a uz mogućnost razgledanja proizvodnog pogona, u 14 i 16 sati bit će upriličene dvije vođene ture za sve koji žele znati više o proizvodnji piva.

Naglasak na ponudi nove gastro suvenirnice bit će isključivo domaći proizvodi koji uključuju široku paletu izbora raznih craft piva, gina, sokova , vina, sira, kobasice, kulena i začina.

[caption id="attachment_25638" align="aligncenter" width="900"] Marko Barčan[/caption]

U ponudi će, kako saznajemo, biti svi lokalni proizvodi koji imaju etiketu, od vina Ćasić, sokova Voćko te piva iz Slavonice, a za nadopunu se posegnulo u širu okolicu.

"Trgovina na pragu je bio logičan iskorak kako bismo na određeni način dodatno poboljšali plasman vlastitog proizvoda, craft piva no također, s obzirom na naše planove razvoja turizma te nedavno pokrenutog web shopa i interesa poslovnih partnera za slavonskom košaricom, odlučili smo stvari podignuti na nešto viši nivo i ponuditi cjelokupnu lepezu proizvoda", rekao nam je Marko Barčan iz Pivovare Slavonica te dodaje kako će fokus biti na ponudi iz Slavonije, no košarica i poklon galerija redovito će se proširivati i ostalim proizvodima prema  želji kupaca.

Naslovna fotografija: Nahuel Hawkes on Unsplash 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.