Svi zaposlenici tvrtki i ustanova kojima je osnivač ili vlasnik Grad Pakrac dobit će božićnicu, potvrdila je naša anketa. U gradskoj upravi božićnica u iznosu do 1.250 kuna će biti isplaćena za svih 26 zaposlenika, ali ne i za tri dužnosnika (gradonačelnica i dva zamjenika) koji nemaju pravo na nikakve naknade izvan plaće. Tijekom godine gradski službenici su dobili 1250 kuna regresa, 500 kuna u daru za Uskrs, te po 600 kuna za svako dijete mlađe od 15 godina. U istom omjeru, jer imaju identične ugovore o radu, prava će ostvariti i u ustanovama kojima je grad osnivač kao što su tri zaposlenika Muzeja grada Pakraca, četiri zaposlenice gradske knjižnice, te dvije zaposlenice Turističke zajednice, doznajemo iz Odsjeka za financijske i proračun Grada Pakraca.

U Dječjem vrtiću „Maslačak“ godišnja raspodjela je malo drugačija. Njihovih 45 zaposlenika je na ime regresa i uskrsnice do sada dobilo ukupno 1750 kuna svaki te im je za božićnicu ostalo pravo na neoporezivu isplatu još 750 kuna. Ravnateljica Višnja Klobučar nam u trenutku provođenja ankete još nije znala reći hoće li isplatiti taj dio na ime božićnice, ali se nada da hoće.

Što se tiče ostalih izdvojenih gradskih službi četvero zaposlenika u DVD-u Pakrac će dobiti božićnicu, a Zlatko Zerdin, tajnik Vatrogasne zajednice, nada se da bez nje neće ostati niti troje pakračkih zaposlenika u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Požeško-slavonske županije. Predsjednik Sportske zajednice Sadmir Delihodžić nam je potvrdio da će njihov profesionalni tajnik dobiti 1.000 kuna božićnice dok je njegov prethodnik tijekom godine na ime regresa i uskrsnice dobio 1.500 kuna čime će i tu biti ispunjena ona neoporeziva godišnja kvota od 2.500 tisuće kuna.

Identično je i u gradskim tvrtkama, izuzevši Lokalnu razvojnu agenciju PC Pakrac. Zaposlenici Komunalca Pakrac (32), Pakrac plina (8) i Voda Lipik (24) su tijekom godine isplatili na ime regresa 1.250 kuna, a ovih dana će i preostalih 1.250. Također su u svim tim tvrtkama isplaćene djeci naknade od 600 kuna. Najmanja radost Božića, sudeći po isplatama, će biti za 12 zaposlenika Lokalne razvoje agencija PCP.  U dosadašnjem dijelu godine su dobili uskrsnicu u iznosu od 300 kuna, a božićnica će im iznositi između tisuću i 1500 kuna ovisno o mogućnostima na računu tvrtke, rekao je direktor Vladimir Gazić. Za djecu njihovih zaposlenika isplaćen je dar u iznosu od 300 kuna.

Prema kolektivnom ugovoru božićnicu, ovisno o tome koliko je tijekom godine ranije isplaćeno, dobit će i svi zaposlenici u državnim i javnim službama. U pakračkoj bolnici ona je već isplaćena u iznosu do 1250 kuna koliko je iznosio i regres.

Kakvo je stanje u privatnim tvrtkama, razumljivo, nismo uspjeli saznati što je njihovo pravo. U medijima se vrte podaci za velike trgovačke kuće koje će isplaćivati od tisuću do 3000 kuna božićnice, kod nekih telefonskih operatera i više. Uglavnom većina zaposlenika će dobiti dodatna sredstva u danima kada se i najviše troši pa će, bar ova materijalna strana radosti Božića, biti veća.