Dovršetkom obnove elektroenergetske mreže na području Cikota i Rogulja i posljednja naseljena sela na području Grada Pakraca nedavno su dobile mogućnost priključka na električnu energiju iz sustava HEP-a. U povodu toga danas je održan sastanak na kojem su prisustvovali ispred Grada Pakraca oba dogradonačelnika Marijan Širac i Nikola Ivanović,  izaslanstvo HEP-a u kojem su pored ostalih bili Željko Sokodić, potpredsjednik Uprave HEP Križ i Eduard Hanzl, upravitelj HEP-ovog pogona Lipik te Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a.

Željko Sokodić je istaknuo da je sredstvima HEP-a, nešto više od dva milijuna kuna, na tom području izgrađeno unazad godinu i pol dana šest kilometara magistralnog voda i 1,5 kilometara niskonaponskog voda te dvije trafostanice. Do sada je priključeno šest domaćinstava, a tri zahtjeva su u rješavanju. On se zahvalio na suradnji Gradu Pakracu u pogledu rješavanja imovinsko-pravnih poslova te Županiji na brzom izdavanju građevinske dozvole bez čega ovaj projekt ne bi bilo moguće odraditi u tom roku.

Nikola Ivanović je istaknuo da je rješavanje tog posla trajalo 15 godina, a zastoj je nastao nakon 2011. godine od kada se nije ništa događalo na tom planu. Po njemu, bez mogućnosti priključka na električnu energiju na području Grada Pakraca su još naselje bez stanovnika  Bjelajci, Jakovci i Srednji Grahovljani pri čemu su potrebe prisutne u Bjelajcima gdje ima  sada pet ili šest vikend ili gospodarskih imanja na što su čelnici iz HEP potvrdili da će taj problem biti riješen dogodine za čega su sredstva osigurana. Ivanović je naglasio da je, osim za sadašnje stanovnike Cikota i Rogulja, dolazak električne energije bitan jer u tom kraju ima puno zemljišta u vlasništvu RH izuzetno pogodnog za stočarstvo za čega postoji interes posebice u sklopu sadašnje izrade programa raspolaganjem poljoprivrednim zemljištem iz kojeg se mogu na proljeće već očekivati natječaji za zakup.

Boris Milošević je naglasio da ovaj projekt, osim što je bitan za same tamošnje stanovnike, je značajan i za razvojne i demografske planove i da je njihov stranački uvjet pristupanju vladajućoj koaliciji bio upravo rješavanje tih pitanja po cijeloj Hrvatskoj.

Priključak na električnu mrežu je za stanovnike iz državnog programa obnove besplatan. Nakon sastanka u gradskoj upravi sudionici su obišli spomenuta naselja.