U bivšem industrijskom dvorištu „Papuka“, budućoj novoj pakračkoj poduzetničkoj zoni, ovog tjedna završeno je asfaltiranje prometnice počevši od prijelaza preko pruge kod bivše porte pa 480 metara u unutrašnjost prema sjeveru koja se spaja s Ulicom radničkih sindikata.

Riječ je o asfaltnom kolniku širine pet metara gdje je postavljena drenažna oborinska odvodnja sa slivnicima te napravljena priprema za buduće infrastrukturne instalacije, a izvođač radova bio pakrački obrtnik Autoprijevoznik Vlado Amić.

Vrijednost ovih radova sa stručnim  nadzorom je 657.000 kuna od čega 340 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, a 317.000 kuna gradski proračun.

„Ovo je prvo veće ulaganje u infrastrukturu buduće nove pakračke poduzetničke zone nakon što su krajem prošle i ove godine djelatnici Gradskog komunalnog pogona znatan dio dvorišta očistili od otpada, šipražja i korova. Drago mi je što su krenuli konkretni radovi u zoni, a ulaganja će sigurno biti još“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.