županija Dan državnosti 2024

Grad Pakrac će od ove studijske godine stipendirati 13 novih studenata kojima su danas u maloj vijećnici gradske uprave svečano uručeni ugovori o stipendiranju.

Tako će stipendiju u visini od 400 kuna u trajanju 10 mjeseci godišnje primati studenti druge, treće, četvrte odnosno završne godine studija po redovnom kriteriju, oni po socijalnom kriteriju i kriteriju deficitarnih zanimanja primat će stipendiju od 800 kuna mjesečno dok će po kriteriju stipendiranja studenata medicine pokrenutom prije dvije godine, jedan student primati 1.200 kuna mjesečno.

Prilikom današnjeg uručivanja ugovora Dubravka Špančić, stručna suradnica u gradskoj upravi zadužena i za poslove stipendiranja, podsjetila je studente na obavezu dostavljanja redovnih potvrda o studentskom statusu te ih upozorila i na moguće posljedice zbog nepoštivanja rokova i obveza iz ugovora, dok je gradonačelnica Anamarija Blažević ponovo pozvala studente da se po završetku studija vrate u Pakrac, naglasivši da gradu uvijek trebaju visokoobrazovni mladi ljudi te poželjela mladim Pakračanima puno uspjeha na fakultetima.

Grad Pakrac je započeo sa stipendiranjem svojih studenata 2006. godine i od onda se sustav stalno nadograđuje tako da sada postoji stipendiranje kroz četiri modela i kriterija. Za studentske stipendije u idućoj godini u gradskom proračunu je predviđeno 300.000 kuna.

 

županija Dan državnosti 2024