Večer uz MB72 GIN naziv je prvog ovogodišnjeg druženja koje će se ovog petka 24. siječnja s početkom u 18 sati održati u nedavno otvorenom Slavonica Food & drink shopu u Pakracu.

U ugodnom razgovoru uz degustaciju gin će predstaviti obitelj Bošnjak iz Sičica pokraj Nove Gradiške koji su poznati pivari već više od desetljeća na novogradiškom području, a od 2018. godine bave se i proizvodnjom craft gina. Predstavit će svoj proizvod MB72 gin, kako nastaje, kako se konzumira, pokazat će i kako se pripravlja kuhani gin, a imat ćete priliku saznati i nešto više o ljekovitim svojstvima gina.  Gin, jako alkoholno piće koje se prvi put pojavilo u 16. stoljeću u Nizozemskoj tijekom stoljeća imalo je svoje uspone i padove. Od pića za siromašne, preventivnog lijeka za malariju do vrlo popularnog pića dvadesetih godina prošlog stoljeća te novog uzleta koji se upravo događa kad u brojnim destilerijama te mnogim miksolozima zbog svoje sofisticiranosti izaziva želju za inovacijama i istraživanjima novih okusa i aroma.

Predstavljanje MB72 gina prvi je u nizu događanja u Slavonica Food & Drink shopu koji na ovaj način želi prezentirati ponudu trgovine, ali i upoznati posjetitelje s određenim trendovima industrije hrane i pića.