Transportni automobil Volkswagen caddy prošlog tjedna je stigao u Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac iz austrijske pokrajine Tirol što je nastavak donatorske prakse prema ovom kraju našeg dugogodišnjeg prijatelja i donatora iz Innsbrucka Petera Logara. Nakon što prođe carinsku proceduru i registraciju automobil će se koristiti za različite potrebe ovog društva, rekla je njegova ravnateljica Danijela Kiš.

Prošle jeseni, također iz istog izvora, u GD HCK Pakrac je došla i donacija koja se sastojala od  kompleta namještaja za pet ureda što je CK omogućilo da opreme učionicu na katu zgrade stare škole (soba 8) i tamo preseli iz prizemlja ured ravnateljice i dijela administracije. Osim toga u istoj donaciji je došlo i 12 ležaja upravljanih elektronički koji su omogućili da se u Domu za starije osobe u Marinom Selu zamjene klasični kreveti, tako da su sada svih 65 ležaja u toj ustanovi  upravljani pomoću električne energije što olakšava posao osoblju.

Poboljšanja uvjeta rada i kvalitete usluga od prošle jeseni je prisutno i u pučkoj kuhinji gdje su  u vrijednosti 90.000 kuna iz vlastitih sredstva zamijenjeni kuhinjski aparati.

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac je partner Gradu Pakracu u  projektu „Zaželi“, kroz koji se s pomoći u kući skrbi za 180-tak starijih osoba. Problem je što projekt, po pitanju korisnika, završava 28. veljače, odnosno još tri mjeseca će se provoditi administrativni dio i edukacija za tridesetak zaposlenih žena što znači da bi korisnici nakon dvije i pol godine mogli ostati bez te pomoći. Iz nadležnog ministarstva su najavili da će ići druga faza tog projekta. No niti u Gradskom društvu HCK niti u gradskoj upravi za sada nemaju konkretnijih informacija i lako bi se moglo dogoditi da bar na neko vrijeme korisnici ostanu bez pomoći.

Pripreme za Vir

Iz Crvenog križa još i informacija da su počele pripreme za sezonu ljetovanju u njihovom odmaralištu na Viru.  Ovog proljeća je u planu dovršiti fasadu na odmaralištu te klimatizirati sobe. Uslijed poboljšanja uvjeta smještaja, ali i poskupljenja prehrambenih namirnica, doći će i do poskupljenja pansiona za desetak posto i on će iznositi  dnevno između 230 i 270 kuna, ovisno o dijelu sezone i tipu sobe, a kao i do sada omogućeno je obročno plaćanje.  Rezervacije su moguće već sada.