Aktivnosti uz obilježavanje stote godišnjice osnutka kluba obilježile su rad Hajduka u prošloj godini, a ona je iskorištena za materijalno i propagandno jačanje kluba. Iza te obljetnice ostale su trajne vrijednosti kao što su kvalitetna rasvjeta na pomoćnom igralištu čiju je izgradnju financirao Grad s oko 100.000 kuna, uređene i opremljene klupske prostorije za što je potrošeno oko 90.000 kuna, uglavnom iz gradskog proračuna, nova traktorska kosilica vrijedna 30.000 kuna, puno nove opreme koja je s 90.000 kuna financirana na natječaju Državnog ureda za sport, vrijedna monografija i dokumentarni film o klubu, izvijestio je Marijan Prohaska, predsjednik Kluba na skupštini što je sinoć održana u klupskim prostorijama.

O treninzima i natjecanjima izvješće su podnijeli treneri svih kategorija. Dario Škariot je trener igraonice koju prosječno posjećuje 15-tak djece u dobi od tri do šest godina koji se ne natječu, ali su svejedno lani imali jedan turnir na kojem su pobijedili. Dubravko Ljevaković je trener početnika (U8) i limača (U10), kategorija u kojima trenira po 20-tak djece, mlađi se natječu u Županijskoj ligi Bjelovar gdje su lani bili prvi, a stariji u ligi Brod-Požega gdje su proljeće završili kao drugi, a jesen kao četvrti. Viktor Trbara je trener mlađih pionira (U13) u kojoj je 22 igrača (dvije igračice) imalo kroz godinu 202 aktivnosti  završivši jesen natjecanje u županijskoj ligi na drugom mjestu. Darko Kelemen je trener starijih pionira (U15), kategorije u kojoj trenira 18 igrača i koji su lani u 47 aktivnih tjedana imali 199 aktivnosti osvojivši pri tom jesenas prvo mjesto u županijskoj ligi. Dario Škariot je i trener juniora (U18) koji su proljetos natjecanja završili na uvjerljivo prvom mjestu, dok su jesenas, nakon smjene generacije trenutno drugi. Sve selekcije su zimus nastupale na malonogometnim turnirima u okolnim gradovima nerijetko ostvarivši plasmane u završnicu i ukupnu turnirsku pobjedu. Svi treneri mlađih kategorija su izrazili zahvalnost na pomoći roditelja bez kojih te brojne aktivnosti ne bi bile moguće, ali i ukazali na sve prisutniji problem pada broja djece radi čega su morali jesenas napustiti natjecanja u 1. kvalitetnoj ligi.

Govoreći o radu seniora trener Siniša Grubišić je istaknuo problem fluktuacije igrača do koje dolazi radi privatnih, bilo radnih bilo studentskih obveza igrača, kao i povreda. Oni su lani završili natjecanje u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje na 8. mjestu, a radi reorganizacije ove jeseni igraju također četvrti rang, ali u ligi Brod- Požega gdje su polusezonu završili  kao osmi, što je Grubišić u oba slučaja ocijenio kao podbačaj u odnosu na očekivanja. Od srpnja do studenog selekcija seniori koju čine 21 igrač je imala 90 aktivnosti.

Polovina sredstava iz vlastitih prihoda

Govoreći o financiranju Prohaska je istaknuo 652.000 kuna prihoda i 658.000 kuna rashoda, a minus od 6.000 kuna je pokriven sredstvima donesenim iz 2018. godine. Istaknuo je i da od 658.000 kuna prihoda je 268.000 kuna došlo preko Sportske zajednice iz gradskog proračuna (bez ulaganja u imovinu) što je 41 posto, ali i oko 275.000 (42 posto) raznih vlastitih prihoda te 14.000 kuna pristiglih iz Županije, odnosno 95.000 kuna koje je Hajduk dobio iz HNS-a što je posljedica jubileja i dva sastanka koje je klupsko i gradsko izaslanstvo imalo s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem.

Želja umjetna trava

Plan rada za ovu godinu uglavnom se odnosi na treniranje i natjecanja u istim rangovima, ali i početak izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom travom dimenzije 66x46 metara za što je u HNS-u rezervirano 200.000 kuna pa je stoga i ovogodišnji planirani klupski budžet došao na čak 870.000 kuna.

Dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac pohvalio je rad, a naročito način na koji je Hajduk obilježio svojih 100 godina. Zadovoljan je što klub nastoji sredstva osigurati i izvan gradskog proračuna i u velikom dijelu u tome uspijeva. On je izrazio nadu da će se realizirati željeni teren s umjetnom travom u čemu će pomoći Grad, ali se nada i sredstvima iz Državnog ureda za sport gdje je taj projekt kandidiran. Isto tako je rekao da su u gradskoj upravi počeli s izradom projekta obnove stadiona i kuglane kroz program energetske učinkovitosti.

Sadmir Delihodžić, predsjednik i Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice, naročito su pohvalili činjenicu da je Hajduk više od polovine ne malog budžeta osigurao mimo transfera iz gradskog proračuna kao i način na koji je obilježen značajan klupski jubilej.