Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca koja djeluje od 1998. godine pokrenula je projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” i vodi brigu o oboljelima od leukemije, melanoma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora), te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Akcija se proširila u mnogim dijelovima Hrvatskom, a Srednja škola u Pakracu, predovođena učenicima medicinske škole, već dulje vrijeme sudjeluje u akciji prikupljanja čepova. Stoga će  Srednja škola Pakrac u suradnji s Klubom mladih Aurora, KPD „Sloga“ te Gradom Pakracom 4. veljače obilježiti Svjetski dan borbe protiv raka prigodnim programom.

Program podrazumijeva postavljanje novih spremišta za prikupljanje čepova u Pakracu koja su kreirali, izradili i ukrasili naši mladi uz pomoć tvrtki VIOS iz Lipika i METALKO iz Pakraca u 13,15 sati pred poslovnicom PBZ-a u Pakracu te prigodno predavanje na temu “Leukemija, znakovi i simptomi” u Hrvatskom domu “Dr. F. Tuđman” u 18,30 sati kojemu prethodi kratki film ONE DAY , a umjesto ulaznice građani neka ponesu plastični čep.

Spremišta za prikupljanje čepova bit će postavljena na osam lokacija u gradu: na Gradskoj tržnici kod od ulaza na parkiralište, kod autobusnog kolodvora na ulazu u dućan Konzum, kod dječjeg igrališta pred Hrvatskim domom “Dr. F. Tuđman”, uz stazu ulaza u Osnovnu školu braće Radića, kod glavnog ulaza u bolnicu, u blizini dućana SPAR te pred poslovnicom PBZ-a u Pakracu.

Organizatori ove akcije ovim putem pozivaju odgojno - obrazovne ustanove da u tjednu od 3. do 7. veljače potaknu djecu, mlade, svoje članove i sve naše sugrađane na uključenje u ovu akciju. Organizatori ove hvalevrijedne akcije će prazniti novopostavljena spremišta i nastaviti pomagati oboljelima, upoznavati javnost s ovim opakim bolestima i njihovim preveniranjem.