Tijekom vikenda uspješno je odrađena internetska sjednica Gradskog vijeća Pakrac na kojoj su vijećnici izglasali  Odluku o oslobođenju plaćanja zakupnine za zakupce javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pakraca i Odluku o oslobođenju plaćanja komunalne naknade, o čemu smo pisali u subotu.

Za odluke je putem interneta glasalo 13 vijećnika, Neven Garača (SDP) je bio protiv, a dva vijećnika iz kluba HDZ-a se nije odazvalo što se smatra da nisu prisustvovali sjednici, rekao je Tomislav Petrač, pročelnik gradske uprave.

Ove odluke znače da od danas u cilju ublažavanja posljedica epidemije virusa Covid-19, u potpunosti se oslobađaju plaćanja zakupnine svi zakupci javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pakraca kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka obustavljen rad.

Također istim povodom i razlogom, prijedlogom druge odluke u potpunosti se oslobađaju plaćanja komunalne naknade svi obveznici kojima je u ovim kriznim vremenima obustavljen rad. Obadva oslobođenja se odnose na razdoblje u kojem je obustavljen rad pri čemu će tu beneficiju moći koristiti samo oni obveznici koji nisu prekršili Odluku Stožera CZ.