Početkom veljače na osam lokacija u gradu postavljeni su spremnici za plastične čepove u sklopu akcije „Daruj čep“ koju provodi Srednja škola Pakrac u suradnji sa Klubom mladih Aurora, KPD-om Sloga i Gradom Pakracem. Tom akcijom, škola se pridružila projektu pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ kojeg je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca 1998. godine. Riječ je Udruzi koja pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske, a koja prihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Primijetili smo da su se građani Pakraca odazvali ovoj humanitarnoj akciji i napunili postavljene spremnike, ponegdje i do vrha, pa smo se za više informacija oko njihovog pražnjenja obratili Klubu mladih Aurora. Kako nam je rekla Natalija Otopal, voditeljica Kluba, Srednja škola je imala obvezu prazniti spremnike i slati ih u Udrugu u Čakovec no kako je škola trenutno zatvorena, to nema tko činiti. „Dosad prikupljeni čepovi stoje u vrećama i spremljeni su za isporuku, a čim se situacija vrati u normalu, ispraznit će se i trenutni spremnici i nastavit će se sa daljnjom procedurom“, rekla je Otopal.

Svi sugrađani koji imaju čepove, a nemaju ih gdje odložiti, neka ih spreme u vrećice i sačuvaju, a ako baš nemaju mjesta za čuvanje, neka ih bace u kontejner za plastiku. „Akcija će trajati onoliko dugo koliko god to želimo, nema vremenskog ograničenja, a sve s jednim ciljem, upoznavati javnost s ovim opakim bolestima i njihovim preveniranjem“, poručuju iz Kluba mladih.