Od sinoć na našoj županiji imamo drugu evidentiranu oboljelu osobu od koronavirusa, potvrdio nam je dr. Ante Vitalia, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Za razliku od prošlog tjedna kada je statistički evidentiran prvi slučaj koronavirusa u županiji jer je bila riječ o osobi s prebivalištem u njoj, mada je bio izvan županije više od mjesec dana i oboljenje je dijagnosticirano u Sisku, ovaj put se radi o osobi koja je zaražena u županiji.

Kako javljaju požeški portali u pitanju je osoba starije životne dobi koja je bila u kontaktu jedino sa svojom kćerkom, koja je doputovala s jednog turističkog putovanja i ta osoba nije imala simptome zaraze. „Danas ćemo imati testiranje 10-tak osoba bliskih kontakata kao također još jedne obitelji koja je povratnik iz inozemstva, a riječ je o dvije starije osobe. Dvije su osobe hospitalizirane, i ostat će u bolnici do rezultata nalaza i poboljšanja simptoma", rekao je dr. Vitalia naglasivši da se sve ostale tretirane osobe osjećaju dobro i bit će u kućnoj izolaciji dok se čekaju nalazi.

Na području Požeško-slavonske županije su do sada testirane 22 osobe te je jedan nalaz stigao pozitivan, a u samoizolaciji se nalazi 496 osoba.