Trasu dugačku 138 kilometara od Virovitice preko Slatine, Četekovca, Slatinskog Drenovca, Voćina, Bučja, Brusnika do Pakraca, spomen obilježja poginulim virovitičkim policajcima iz 1991. godine u Ulici Kalvarija, provezlo je jučer desetak biciklista, članova Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine" s tim da su im se u Voćinu pridružili i lipički biciklisti Blaž Skender, Tomislav Nuić i Danijel Ljevaković. Suorganizator ove manifestacije je bila HVIDR-a Virovitičko -podravske županije sa svrhom spomena na žrtve i stradanje Hrvata kroz povijest, a u povodu 75. obljetnice genocida jugoslavenske armije nad hrvatskim civilima i vojnicima na Bleiburškoj poljani.

Biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ˝VBR˝ (veterani, branitelji, rekreativci) je u 8 sati ispratio u Virovitici njihov župan Igor Andrović, a putem su se zaustavljali na spomenutim mjestima stradavanja Hrvata u Domovinskom ratu. U Pakracu ih je, nešto poslije 16 sati, dočekao Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća zahvalivši im što na ovaj način podsjećaju na stradanje Hrvata od svibnja 1945. godine pa sve do kraja prošlog stoljeća.

Mato Dubaš, predsjednik HVIDR-e virovitičke županije zahvalio je sudionicima na ovom pothvatu i njegovoj svrsi, a Pavo Tutonov, predsjednik Udruge glasnici istine, Gradu Pakracu na uvijek korektnoj suradnji i dočeku.

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine" dobitnik je priznanja "Pečat Grada Pakraca" jer već dugi niz godina organizira i sudjeluje u organizaciji memorijalnih utrka, maratona i ultramaratona s ciljem da tako obilježe događanja iz Domovinskog rata.