„Kroz ovaj projekt realizirali smo dosta aktivnosti za mlade vezanih za edukacije, zabavne sadržaje, tečajeve stranih jezika, plesne večeri, a najposjećenije su bile radionice namijenjene maturantima za pisanje eseja i ponavljanja gradiva koje će im biti potrebno na državnoj maturi“, rekla je predstavljajući projekt Natalija Otopal, voditeljica Kluba mladih Aurora na završnoj konferenciji projekta #Gradmladih #pokrenise održanoj 18. svibnja, u Poduzetničkom centru Pakrac.

Ovaj projekt uspješno je pripremila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac za Udrugu mladih Mali most iz Pakraca koja je bila korisnik projekta dok su joj partneri bili Grad Pakrac i Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik. Ukupna vrijednost projekta koji je trajao dvije godine je 690 tisuća kuna dobivenih na natječaju „Podrška programima usmjerenim mladima“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i u stopostotnom iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt je osnovan Klub mladih Aurora, koji je djelovao na adresi Kralja Tomislava 20 (bivša nadcestarija), a taj prostor im je na korištenje, bez plaćanja najamnine i režijskih troškova, dao Grad.

„Grad Pakrac ima odlične ustanove i udruge koje su spremne biti partneri i pomoći, sa svojim odgovornostima i obvezama i svim onim što jedan cjeloviti projekt zahtjeva, a to je vidljivost prema van i prihvaćenost od naših stanovnika, u ovom slučaju mladih, na koje je ovaj projekt i bio usmjeren“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević. Naglasila je i da su udruge mladih vrlo važne jer one moraju iznositi ideje, stavove i želje mladih o tome u kakvom gradu, i kakvoj okolini žele graditi svoj život, a na izvršnoj vlasti je da im u tome pomogne.

Predsjednik Udruge djece branitelja Tomislav Novinc izrazio je zadovoljstvo projektom jer smatra da su ovakvi projekti bitni kako bi se mladi „izvukli iz kuće“ i uključili u aktivnosti, što ponekad nije lako. „Stekli smo jedno iskustvo za daljnji rad s mladima i pozivam mlade koji nisu članovi Udruge i Malog mosta da se uključe u rad, da koriste prostorije kluba jer bi bilo šteta da se ove aktivnosti ne nastave i dalje“, rekao je Novinc.

Na završetku današnje konferencije Natalija Otopal je zahvalila Gradu na podršci i Udruzi djece branitelja na partnerskoj suradnji te je podijelila zahvalnice svima koji su sudjelovali na projektu i pomogli u njenom ostvarenju.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge mladih Mali most