Zainteresirati dugotrajno nezaposlene osobe na osposobljavanje za pisanje EU projekata bio je cilj informativno-motivacijske radionice Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin  Pakrac, održane danas u gradskoj vijećnici. Dio je to aktivnosti partnerskog projekta „Nova znanja - nove prilike“ kojeg provodi Udruga žena Vukovar na području četiri županije, u suradnji s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, udrugom "S.O.S - savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice i udrugom Delfin.

Sa zainteresiranim kandidatima provest će se razgovori, a 32 osobe, od kojih osam s područja naše županije, dobit će priliku za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Osposobljavanje će provoditi učilište Edunova iz Osijeka u trajanju od 120 sati, nakon čega će četiri najmotiviranija polaznika (po jedan iz svake županije koja sudjeluje u projektu) biti uključena u rad udruga nositelja i partnera na projektu. Preostali polaznici stečeno zvanje verificirano od Ministarstva znanosti i obrazovanja mogu upisati u e-radnu knjižicu, te tako povećati mogućnosti zapošljavanja, rekle su na današnjoj radionici koordinatorica udruge Delfin Mirjana Bilopavlović i voditeljica projekata udruge Mirsada Popović Damjanović.

Projekt „Nova znanja - nove prilike“ usmjeren je ka poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina na tržištu rada, a pruža im veću mogućnost zapošljavanja, razvoj socijalnih vještina, te bolju socijalnu uključenost u život zajednice. Projekt traje od 18 listopada 2019. do 18. travnja 2021., odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., ukupna mu je vrijednost 833 tisuće kuna, a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.