Niz kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti i ovog će ljeta ponuditi tradicionalna manifestacija „Pakračko ljeto“ koju organiziraju Grad Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca i Sportska zajednica Grada Pakraca. Cjelokupni program podijeljen je na kulturni i sportski dio, s ciljem da svatko prema vlastitom interesu pronađe događanja koja mu se čine zanimljiva.

Kulturni dio programa obuhvaća nekoliko kazališnih predstava koje će biti održane u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, zatim našu najveću multimedijalnu izložbu Multipak, nastavlja se Coolturnim ljetom u organizaciji pakračkog muzeja i knjižnice, zatim „Kinom pod zvijezdama“ u dvorištu Kurije Janković, a završava šumskim festivalom „Pozdrav ljetu“ koji će krajem kolovoza biti organiziran u Planinarskom domu na Omanovcu, najavljuje Gabriela Sabo Seleši, voditeljica Turističke zajednice Grada.

Krajem lipnja će započeti i sportska događanja, pa će tako građani moći sudjelovati ili pratiti malonogometni turnir na igralištu kod stare gimnazije, tradicionalnu biciklijadu Pakrac-Lipik-Pakrac, odgođenu motocross utrku na Matkovcu koja je trebala biti održana u svibnju i teniski turnir Pakrac open.

O terminima održavanja svake manifestacije pojedinačno, bit ćete redovito obaviještavani na našem portalu.