Proteklog vikenda pakračka policija je imala neuobičajeno puno posla, a svakako najtragičniji događaj je pogibija motociklista u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14 sati u Donjem Čagliću. Prema priopćenju glasnogovornika Policijske uprave Požeško-slavonske Gorana Matijevića, na dionici državne ceste D5, 55-godišnji vozač koji je upravljao traktorom marke „IMT“ daruvarskih registarskih oznaka sa pridodanim traktorskim priključkom „balirka“, pri skretanju u lijevo, u sporednu ulicu, nije propustio motocikl marke „Honda“ novogradiških registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 62-godišnjak i zadržavao smjer kretanja, zbog čega je došlo do udara motocikla u traktorski priključak. Vozaču motocikla pružena je liječnička pomoć u OŽB Pakrac, u kojoj je nedugo nakon zaprimanja preminuo od višestruko zadobivenih ozljeda. Protiv 55-godišnjaka, koji je uhićen slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Policijska dnevna informacija bilježi i požar koji se dogodio jučer oko 20 sati u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, kada je u vožnji došlo je do samozapaljenja osobnog automobila marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnjakinja. Požar je ugašen od strane djelatnika vatrogasne službe.

U razdoblju od 22. do 27. lipnja u Kukunjevcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću s pripadajućom garažom u vlasništvu 45-godišnjaka iz koje je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „teška krađa“.

U subotu oko 3 sata ujutro u Bolničkoj ulici u Pakracu, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik u kojem se nalazio novac i osobni dokumenti u vlasništvu 21-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „teška krađa“.

Što se tiče mjera pojačanog nadzora prometa, ovog vikenda policija je na županiji utvrdila ukupno 99 prometnih prekršaja. Od toga broja ističu se 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 24 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 126 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 1,75 g/kg.

Fotografija: 034 portal