U Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana u tijeku je postupak instaliranja novog dijagnostičkog uređaja MSCT koji je zamijenio 16 godina stari jednoslojni CT uređaj. Investicija je vrijedna 3 milijuna kuna koje je osiguralo Ministarstvo zdravstva i predstavlja veliki dobitak ponajviše za pacijente, ali i osoblje pa čak i okolne bolnice jer će rasteretiti njihove liste čekanja.

Zastarjelost CT uređaja u pakračkoj bolnici je prisutan već desetljeće i još 2011. i 2014. godine je bilo pokušaja njegove zamjene, ali bezuspješno. Stari uređaj nije zadovoljavao kriterije stručnosti, bio je jedini jednoslojni uređaj u hrvatskim bolnicama. Novi 16-slojni će nakon obavljenog testiranja biti i službeno u uporabi do kraja tjedna i u tijeku je edukacija osoblja.

Upis pacijenata za pregled na novi uređaj je otvoren, a moguće ga je obaviti osobno dolaskom na šalter naručivanja, telefaksom: na broj 034 412 802, ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Uz novi CT uređaj, odjel radiologije dobio je ovih dana i novi ultrazvučni uređaj čime će se dodatno poboljšati mogućnosti dijagnostike.