Uslijed komplikacija uzrokovanih koronavirusom i prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite otkazan je ovogodišnji Multipak koji je umjesto uobičajenog termina u svibnju, trebao biti održan 10. i 11. srpnja, javila je Jelena Hihlik, ravnateljica pakračkog muzeja, koji je jedan od suorganizatora ovog događaja. Zbog istog razloga, do daljnjeg je otkazana i utrka motocrossa koja je nakon prvotne odgode trebala biti održana 19. srpnja na stazi u Matkovcu, poručio je Marko Straga, tajnik Moto kluba Pakrac-Lipik.

No, tradicionalna biciklijada koju organiziraju Turističke zajednice gradova Pakraca i Lipika te Grad Pakrac ipak će biti održana 12. srpnja (nedjelja) u skladu s epidemiološkim mjerama. Okupljanje Pakračana bit će na gradskoj tržnici od 16 sati, a nakon popisivanja svih sudionika, predviđeni polazak prema Lipiku je oko 17 sati. Također, svi biciklisti imat će priliku za vrijeme okupljanja na tržnici besplatno registrirati bicikle zahvaljujući suradnji s Policijskom postajom Pakrac, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pakraca.

Biciklistička kolona krenut će od gradske tržnice, ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga (naselje Jug), Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip Pakre u smjeru Lipika.

Okupljanje Lipičana je predviđeno kod bazena od 16.20 sati, a kad im se pridruže pakrački biciklisti, biciklijada će se nastaviti Ulicom hrvatske mladeži, preko Trga dr. Franje Tuđmana, Ulice Matije Gupca, jezera Raminac i Klise u smjeru Matkovca do jezera Pakurnovac koji je i cilj ovogodišnje biciklijade.

Zbog epidemioloških mjera, ove godine sudionike na cilju neće dočekati sendviči, ali im je osiguran zabavan sadržaj uz tombolu i nagrade za najmlađeg i najstarijeg biciklista, dok će glavna nagrada biti poklon bon od 1000 kuna.

„Molimo sve sudionike da poštuju razmak, a preporuka je i da nose zaštitne maske, te koriste dezinficijense koje ćemo pripremiti na svakoj točki okupljanja i zaustavljanja“, rekla je Sabo Seleši.