Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU će obnovu potkrovlja pakračke bolnice radi prenamjene u radni prostor uprave sufinancirati s milijun kuna od kojih 700.000 kuna dolazi iz Programa ulaganja u zajednicu, a 300.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice. O tome su jutros u pakračkoj gradskoj vijećnici ugovore popisali Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Pored toga ugovori su uručeni pakračkom župniku Jozi Zoriću na 250.000 kuna za obnovu i prenamjenu bivše „kuće časnih sestara“ u prostor katoličkog vrtića. Ugovor je uručen i parohu Srpske pravoslavne crkve Pakrac Đorđu Teodoroviću na 50.000 kuna za uređenje pročelja kapele na pravoslavnom groblju na Gavrinici.

Pored predstavnika pakračkih institucija ugovore je jutros u Pakracu preuzelo još osmero predstavnika jedinica lokalne samouprave i drugih institucija s naše županije u ukupnoj vrijednosti od 2,95 milijuna kuna koja moraju biti utrošena do kraja godine za kandidirane programe.

Uručujući ugovore Huška je rekao da njegovo Ministarstvo unazad pet godina kroz četiri programa namijenjena razvoju lokalnih sredina na našu županiju svake godine plasira oko 5 milijuna kuna nepovratnih sredstva i da se nada da će ta praksa biti nastavljena i narednih godina.

Već ranije ove godine Pakracu je iz tih programa Ministarstva dodijeljeno 450.000 kuna za asfaltiranje parkirališta ispred groblja u Badljevini, odnosno dovršetak asfaltiranja pristupne ceste groblju u Velikom Banovcu te 200.000 kuna vezanih uz osnivanje katoličkog vrtića.