Žarište koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji postala je privatna zabava održana u Kutini, a upravo s njom je povezan i prvi slučaj zaraze koronavirusom u Lipiku, potvrdio je to za lipički portal Compas Slobodan Katunar, načelnik lipičkog Stožera civilne zaštite i prema njegovoj izjavi oboljela osoba se nalazi na kućnom liječenju.

"Sve osobe povezane sa slučajem dok je u Toplicama Lipik boravila zaražena osoba, kao i svi kontakti povezani s ovim slučajem zaražene osobe, nalaze se u režimu samoizolacije, tako da je sve pod nadzorom mjerodavnih službi, odnosno zdravstvenih djelatnika županijske epidemiološke službe. Građane Lipika pozivamo na staloženost i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera", poručio je Katunar posredstvom Compasa.

Kako županijski Stožer Civilne zaštite u svom jutrošnjem priopćenju kaže da je trenutno u Požeško-slavonskoj županiji 71 aktivni slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) to znači da je od jučer to jedina novooboljela osoba. U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 550 osoba. Ukupno je testirano 2486 osoba, a na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na korona virus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.