Ugodnih dvadesetak celzijusa koji su jučer poslijepodne grijali Pakrac i Lipik privukli su 84 biciklista rekreativaca na jedinu neotkazanu manifestaciju ovog vikenda, tradicionalnu pakračko-lipičku biciklijadu koju svake godine organiziraju turističke zajednice Pakraca i Lipika te Grad Pakrac. Okupljanje sudionika bilo je na pakračkoj tržnici, gdje su zahvaljujući djelatnicima Policijske postaje Pakrac, svi zainteresirani mogli besplatno registrirati svoje bicikle. Uz Pakračane i Lipičane, na biciklijadu su došli i rekreativci iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nakon vožnje gradskim ulicama, na rutu dugu 12 kilometara krenulo se poljskim putem uz Pakru prema Lipiku gdje su se kod bazena priključili lipički sudionici te je biciklistička kolona nastavila vožnju prema jezeru Raminac i dalje do Pakurnovca koji je bio cilj ovogodišnje biciklijade.

Uz prigodan program, okrjepu i nagradnu tombolu, nagrađeni su najmlađi i najstariji sudionici. Tako je najmlađa djevojčica bila 2,5-godišnja Vita Terranova, najmlađi dječak 3,5-godišnji Karlo Ljevar, dok je kao najstariji sudionik, ponovno kao i prošle godine, nagrađen Zlatko Bahnik (rođen 1952. godine).

FOTOGALERIJA