Od subote i na području Pakraca imamo i službeno potvrđenu prvu osobu oboljelu od Covida-19. Što to znači za našu svakodnevicu pitali smo Marijana Širca, načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Pakraca.

Ništa posebno. Razloga za paniku nema, treba se samo poštivati mjere koje preporučuju epidemiolozi i stožeri Civilne zaštite. Od danas je obvezno nošenje maske u trgovinama kako za one koji tamo rade tako i za kupce. I toga se treba pridržavati kao i svih drugih mjera i preporuka.

Je li poznato gdje se je naš sugrađanin zarazio?

Da. Riječ je kao i u slučaju zaražene osobe u Lipiku o privatnoj proslavi na području Kutine koja je postala izvor zaraze na području Sisačko-moslavačke županije, a sada i kod nas. Građani koji prate informacije po medijima su zasigurno uočili da su, nakon svibanjskog smirivanja epidemija, za njen povratak u lipnju u Hrvatskoj najveći uzroci privatne proslave bilo da je riječ o svadbama, krizmi ili nečemu trećem i toga se treba čuvati. Ako se već moraju održavati onda je potrebno pridržavati se svih preporuka epidemiologa.

Za sutra je najavljeno pridržavanje posljednje večeri našeg malonogometnog turnira. Hoće li ona biti održana?

S obzirom da se neki igrači koji su igrali na turniru nalaze u samoizolaciji turnir se neće nastaviti dok ne dobijemo nalaze njihovih testova. I dalje ćemo pratiti situaciju i donijeti odgovarajuće odluke o kojime će građani biti pravovremeno informirani.