Jučerašnja testiranja 90 uzoraka na prisutnost koronavirusa otkrila su osmero novozaraženih u našoj županiji, priopćio je jutros županijski stožer Civilne zaštite. Od njih osmero je jedna osoba s adresom u Pakracu, potvrdio nam je županijski epidemiolog dr. Ante Vitalia. S tom informacijom raspolaže i Marijan Širac, načelnik gradskog stožera Civilne zaštita, ali uz dopunu da je riječ o osobi koja u Pakracu ima prijavljeno boravište i posljednje vrijeme nije boravio na toj adresi.

Nakon tri dana u kojima su sve testirane osobe bile negativne to je ponovo veliki porast tako da sada u Požeško-slavonskoj županiji ima 83 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), od čega su statistički dvije u Pakracu i jedna u Lipiku. U kućnoj izolaciji nalazi se 78 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 294 osobe. Do sada je na županiji ukupno testirano 2817 uzoraka. Testiranja se nastavljaju.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 3. srpnja ponovno je aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante je 095 340-0019.