Nakon osam dana stanke na našoj županiji jučer imamo ponovo jedna novi slučaj zaražene osobe koronavirusom. Od jučer testiranih 71 uzorak, jedan je pozitivan, priopćio je jutros  županijski stožer Civilne zaštite. Tako sada u županiji trenutno ima 33 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) i svi se nalaze na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 105 osoba.

Ukupno je do sada testirano 3318 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih i svih suspektnih osoba.

Prije ovog pozitivnog testnog nalaza posljednji smo imali 14. srpnja kada je testirano 90 uzoraka i otkriveno osmero novozaraženih, jedna osoba s prebivalištem u Pakracu što je ujedno bio i najgori dan u našoj županiji po pitanju epidemiološke slike. Toga dana smo u županiji imali 83 aktivna slučaja zaraze koronavirusom od čega su statistički dvije osobe bile u Pakracu i jedna u Lipiku. U kućnoj izolaciji nalazilo se 78 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazilo 294 osobe. Od tada broj zaraženih osoba je stalno padao pa je primjerice već 18. srpnja bilo ukupno 53 zaraženih, a jučer 37.

Telefonski broj pripravnosti epidemiološke službe je 098/9829-204.