Drvo promet iz Pakraca pobjednik je 23. malonogometnog ljetnog turnira u Pakracu odigranom tijekom srpnja na igralištu kod stare gimnazije. Naslov su osigurali boljim izvođenjem penala (2:1), nakon što je regularni dio finalnog meča protiv odličnog bjelovarskog Domoroda završio bez golova. Treće mjesto osvojila je ekipa Elite Academy koja je pred oko četristo posjetitelja savladala oslabljeni CB Jet Set.

Završna večer pakračkog turnira odigrana je u ponedjeljak i to nakon već poznatog otkazivanja iste uslijed epidemioloških preporuka. Tribine popularnog „Partizana“ sinoć su ponovo bile pune, gledatelji propisno razmaknuti, a prvi polufinalni par odmah je ponudio i dobar nogomet. Drvo-promet s odličnim Foglom, Kufnerom te I. Šugićem u sastavu te pod vodstvom Elvisa Kokalovića nije dozvolio ljubimcima pakračke publike ekipi Elite Academy veću priliku u čvrstoj, ali korektnoj utakmici i do posljednje minute držali su sigurnih 2:0, a „akademci“ su počasni pogodak postigli u doslovno posljednjim sekundama utakmice.

FOTOGALERIJA

Drugo polufinale nije bilo previše uzbudljivo jer je očekivana dominacija bjelovarsko-garešničkog sastava Domorad bila dodatno naglašena zbog okrnjenog sastava CB Jet Set. Slabiji u odnosu na grupnu fazu bili su neigranjem odličnog Marka Miloševića, novog igrača zagrebačke Lokomotive. Rezultat od 8:1, lepršavost na pakračkom betonu te prikazana igra tijekom 40-minutne predstave Bjelovarčane je ipak prometnula u ulogu blagog favorita u predstojećem finalu.

Prije toga uslijedio je meč za 3. mjesto, a u dvoboju poraženih polufinalista slavio je Elite Academy s visokih 7:0.

Finalni susret ponudio je očekivano neizvjesnost, obilježile su ga naizmjenične faze dominacije te nekoliko akcija i minijatura koje su izmamile pljesak neutralne pakračke publike. Mreže se, međutim, nisu tresle do posljednjeg zvižduka garešničkog sudačkog dvojca Kiš – Batinić pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Lutrija sedmeraca ovaj je put otišla na stranu ekipe Drvo promet, mada ništa manje zasluženo ne bi bilo da se dogodio i obrnut scenarij.

Pobjednici su igrali u sastavu: Jugović, Karpišek, Mijić, Kligl, M. Šugić, Kufner, I. Šugić i Fogl.

Nagrade najboljima uručila je pakračka gradonačelnica i nova saborska zastupnica Anamarija Blažević. Osim ekipnih nagrada koje su iznosile 10, 3 i 1,5 tisuću kuna nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji vratar turnira je Ivan Đukanović iz Domorada, najbolji mladi igrač je Alen Grafina (EA), najefikasniji strijelac je Stjepan Petrović (Pizzerija Hookah) s 10 postignutih golova, dok je trofej za najboljeg igrača 23. ljetnog malonogometnog turnira u Pakracu zasluženo osvojio Antonio Fogl iz pobjedničkog sastava. Najboljim sucima završnice proglašeni su Vladimir Kiš iz Dišnika i Petar Batinić iz Garešnice.

Netom završen turnir još je jednom potvrdio da kao takav mora opstati kao sastavni dio pakračkog ljeta. Pune tribine svih natjecateljskih večeri učinile su ga jednim od najposjećenijih u poslijeratnoj povijesti, iako je istovremeno bio nešto slabijeg saziva i činile su ga u velikoj većini domaće ekipe. To, nadalje, daje razmišljati organizatorima budućih turnira što i kako raditi, a pohvale za ovogodišnji neka odu na adresu SZGP, glavnog organizatora kao i ostalima u sjeni koji su bili turnirska logistika. Upravo to naglasio je i tajnik SZGP Domagoj Ajman koji je rekao: „Hvala svim ekipama na sudjelovanju na ovogodišnjem turniru koji je odigran u ipak posebnim okolnostima. Također, hvala i pakračkom Hajduku na onoj nevidljivoj pomoći bez koje turnir ne bi bilo moguće organizirati“.