Radovi na energetskoj obnovi pakračke sportske dvorane uglavnom su završeni. Ostalo je još nešto manjih radova na spajanju toplinskih i električnih instalacija koji će biti završeni do kraja tjedna te se idući tjedan očekuje tehnički pregled i dvorana će biti sprema za upotrebu, ako to bude bilo potrebno, s početkom nove školske godine, rekao je Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca koja upravlja dvoranom.

Kroz radove na energetskoj obnovi koji su počeli lani u listopadu u potpunosti je stavljena nova fasada i zamijenjen je  krov. Što se tiče unutrašnjosti dvorane promjene će uočiti tek česti posjetitelji. Na krovu u glavnoj dvorani više nema svjetlarnika koji su zbog prokišnjavanja zadavali velike probleme osoblju koje radi na njenom održavanju. Veliki broj rasvjetnih tijela su zamijenili znatno manji led reflektori koji će poboljšati osvjetljenje. Ispod limenog pokrova su stavljeni akustične rigibs ploče koji će poboljšati ozvučenje. Zastarjeli kotlovi za grijanje zamijenjeni su racionalnijim  novim što će uz poboljšanju energetsku izolaciju donijeti smanjenje troškova grijanja. U ovom projektu dvorana je obogaćena sa solarnim panelima koji će proizvoditi električnu energiju za dvoranu, ali i za HEP-ovu mrežu tako da će biti smanjeni i troškovi potrošnje električne energije.

Radove je izvodila požeška tvrtka „Promet građenje“. Oni su ugovoreni na  7,7 milijuna kuna bez PDV, a bilo je predviđeno da ih sa 3,93 milijuna kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku obnovu. Idući tjedan se očekuje tehnički prijem pa će biti poznata i konačna financijska slika.

Pakračka sportska dvorana je nakon šestogodišnje izgradnje stavljena u upotrebu u jesen 2003. godine, ali su ulaganja u nju dogradnjom kotlovnice i spremišta, uređenjem predvorja i okoliša te rekonstrukcijom krovišta nastavljena i narednih godina. Njome je u početku upravljao Poduzetnički centar Pakrac, potom upokojena gradska tvrtka „Ban“ pa opet PCP, a od preklani Sportska zajednica Grada Pakraca.