Nakon što su stigli negativni nalazi još 63 zaposlenika i pacijenata testiranih na koronavirus pakračka bolnica se vratila skoro normalnom radu te se obavljaju sve dijagnostičke pretrage osim na internom odijelu koji će  sukladno preporukama još neke vrijeme raditi prvenstveno hitne slučajeve, a ostalo prema mogućnostima, rekla je ravnateljica Marina Major.

Testiranjem je ovoga tjedna obuhvaćeno skoro cjelokupno osoblje bolnice i pacijenti koji su u bolnici,  tako da je obrađenih 220 uzoraka i svi su  negativi. Testiranje osoblja će biti nastavljeno sukladno njihovom povratku s godišnjeg odmora kao i 13 zaposlenika koji su od nedjelje u samoizolaciji.

Oba građevinska projekta prisutna u bolnici, radovi na energetskoj obnovi kao i na obnavljanju bolničkog potkrovlja se odvijaju planiranim ritmom.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 11 slučajeva zaraze korona virusom,  10 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalazi 67 osoba, a ukupno je testirano 4691 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 61 uzoraka, svi uzorci su negativni, izvijestio je jutros županijski stožer Civilne zaštite.