U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu, jučer je provedena treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Od 104 darivatelja koji su pristupili ovoj akciji, krv je dalo 92. Nakon liječničkog pregleda koji je prethodio darivanju odbijeno je 12 osoba, a uglavnom se radilo o osobama s povišenim krvnim tlakom ili manjkom željeza u krvi, no zbog strožih uvjeta odbijeni su i oni darivatelji koji su unatrag 28 dana putovali u inozemstvo. Ovoj akciji pristupio je i jedan novi darivatelj.

Zbog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera, ovo darivanje je, kao i ono u svibnju, održano samo u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Pakracu. Odaziv darivatelja je uobičajen u ovo doba godine, kao i broj prikupljenih doza krvi. Podsjećamo, u prvoj akciji darivanja krvi u veljači je prikupljeno 114 doza krvi, a u drugoj u svibnju 111 doza.

Sljedeća, ujedno i zadnja, ovogodišnja akcija predviđena je za 23. studenog, a darivatelji će o pojedinostima biti obaviješteni na vrijeme.