„Sve ono što radimo za mlade obitelji od izuzetne nam je važnosti jer je cilj zadržati mlade, pomoći im da ovdje žive, rade i da u Pakracu ostanu, a ujedno je i naša obveza da im u današnjim vremenima u tome i pomognemo“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom današnjeg potpisivanja novih 12 ugovora u ukupnom iznosu od 144.400 kuna s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca. Nastavak je to mjere koja je započela u veljači i za koju je ove godine u proračunu bilo predviđeno 250.000 kuna, a prvih devet mladih obitelji koji su ispunjavali uvjete, ugovor su potpisali krajem lipnja.

Tijekom srpnja pristiglo je još 12 zahtjeva i svi su ocjenjeni osnovanim. Potencijalni korisnici mogli su se ponovno natjecati za četiri podmjere financijske pomoći mladoj obitelji: kupnja građevinskog zemljišta (nitko); kupnja stambenog objekta (pet korisnika po maksimalnih 15.000 kuna); izgradnja stambenog objekta (nitko) i rekonstrukcija stambenog objekta (pet korisnika po maksimalnih 10.000 i dvoje s nešto manjim iznosima) radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Od svih dosadašnjih zahtjeva za kupnju nekretnine, devet u oba kruga, samo se jedan odnosio na kupnju stana, dok su ostali bili za kupnju kuća, što je gradonačelnica obrazložila riječima da „živimo u manjoj urbano-ruralnoj sredini gdje se većina još uvijek odlučuje za kuću, iako su svjesni da se u nju cijeli život mora ulagati.“

Ovom prilikom gradonačelnica Blažević pozvala je sve potencijalne korisnike da se i dalje javljaju jer će predložiti gradskom vijeću da u rebalansu proračuna za ovu godinu osiguraju dodatna sredstva sukladno zahtjevima. Dobar odaziv mladih Pakračana dokaz je da ova mjera treba ići i dalje, pa će ona naći svoje mjesto u prijedlogu proračuna i za iduću godinu.