Pakrački Crobran se od petka uvečer i službeno nalazi u novom prostoru smještenom na adresi Matije Gupca 27 u Pakracu, bivšoj trgovini boja i lakova “Metalko”. Do sada je ova Udruga svoje usluge prenošenja znanja iz borilačkih vještina nudila u prostoru pakračkog HCK, odnosno “staroj školi”, u svega četrdesetak kvadrata velikoj učionici prilagođenoj za trening. U budućnosti će to činiti u 200 kvadrata spomenute bivše trgovine, koja je već funkciji, a u petak je poslužila i kao prostor za mali domjenak povodom službenog predstavljanja novog ruha ove pakračke udruge.
“Udruga raste članstvom pa je normalno da trebamo više prostora za rad, a to će nam ovaj novi, prekrasan prostor i omogućiti. Uvijek gledamo naprijed, težimo boljemu, a zbog korone moramo uvažiti i nekakve preporuke u treningu, poput distance, što će biti znatno lakše u većem prostoru.” istaknuo je osnivač i vlasnik Crobrana Gordan Krajačić te ukratko predstavio aktivnosti: “Crobran udruga ima program koji proučava hrvatsku ratničku kulturnu baštinu i ratničke vještine i to znanje prenosimo unutar tradicionalnog programa. Nudimo i moderan program kroz koji podučavamo široko primjenjivu samoobranu i zaštitu. To je inače moj izvorni program koji sam godinama razvijao i koji je na kraju zaokružen kao sustav moderne samoobrane. Naša udruga u Pakracu djeluje od 2012. godine i već smo prepoznatljivi kako sugrađanima tako i u okruženju, a štovatelja imamo po cijeloj Hrvatskoj i Europi gdje pohodimo razne seminare i predstavljamo naš rad i svoju zemlju.”


U Crobranu danas postoji više različitih treninga. Osim dječjeg treninga i predškolske radionice nudi se MMA trening te ženski combat fitness. Svime upravljaju četiri obučena instruktora. Najveći interes je, tvrdi Krajačić, u ženskom fitnesu koji privlači sve više žena. Naročito su dobrodošle sve one koje žele biti u dobroj formi. Takvo stanje im, kaže, garantira čvrst i dobar trening koji će ondje pronaći, a ono što jest zanimljvo je tvrdnja instruktora da su rezultati i dobar izgled vidljivi u relativno kratkom roku.
O klupskim financijama Krajačić je rekao: “Trenutno imamo 50 članova koji plaćaju članarinu i to je uz vlastita ulaganja otprilike samoodrživa financijska struktura Udruge. Nešto pomognu i prijatelji kluba te članovi koji doprinose vlastitim donacijama i na tome im ovim putem zahvaljujem.”
Klub je aktivan tijekom tjedna u sve dane osim petka, u terminima od 17-22 sata. Svima onima koji bi željeli trenirati u Crobranu, a ne mogu zbog podnevnih i večernjih satnica iz udruge poručuju da uskoro kreću s prijepodnevnim treninzima. Također, pozivaju građane da sve važnije informacije potraže na njihovim stranicama na društvenim mrežama.