Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj se obilježava 25. listopada. Ranijih godina je bila praksa da gradsko društvo HCK u povodu toga okupi lokalne darivatelje krvi i zahvalnicama nagradi one koji su u prethodnoj godini darovali krv po prvi put, odnosno jubilarni 5., 10., 20., 30., 40., 50., 75. i 100. Ove godine ova tradicionalna svečanost u GD CK Pakrac je zbog epidemioloških mjera izostala, odnosno jubilarnim darivateljima će priznanja biti uručena na druge načine.

Povodom toga Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac putem medija je uputila zahvalu u ime svog Društva u kojoj kaže: „Dragi darivatelji krvi, ovim vam putem želimo zahvaliti na svemu što činite, na trudu, ljubavi i humanosti. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo 25. listopada, Dan dobrovoljnih davatelja krvi!“ U prilogu je popis ovogodišnjih dobitnika zahvalnica iz kojeg je vidljivo da je lani 21 osoba krv darivala prvi put, 10 osoba deseti put, 7 dvadeset, 6 trideset, tri 40 puta, a Damir Dragišić, Alojz Furlan, Tihomir Lupinski, Josip Valdgoni i Dejan Vondrak su napunili 50 darivanja dok je Saša Barčan lani krv dao stoti put.

U 2019. GD CK Pakrac je u četiri prikupljanja na području Pakraca i Lipika ukupno sakupio 458 doza krvi, a u ovogodišnja tri 317.

U povodu Dana darivatelja krvi, medijskom čestitkom se darivateljima obratio i Robert Markt, izvršni predsjednik i prim. Josip Jelić, predsjednik HCK. U njoj uz zahvalu ističu: „Dragi darivatelji, možete biti iznimno ponosni na činjenicu da ste, pokazujući veliku humanost i čovjekoljublje, omogućili da je RH već preko 40 godina samodostatna u zalihama krvi što znači da se nije dogodila niti jedna situacija da krvi i krvnih pripravaka za sve potrebe zdravstva nije bilo dovoljno. Dajući krv ugradili ste dio sebe u živote drugih ljudi ostavljajući na taj način neizbrisiv trag u njihovim životima. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo“.