banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

U nepune dvije godine (u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 1. studenog 2020.) na području PU požeško-slavonske evidentirana je 21 prijava nestalih osoba. Iako je policijska efikasnost u rješavanju ovih slučajeva iznimno visoka te s pronađenih 18 osoba iznosi 86 posto, za preostale tri još se uvijek aktivno traga.
„Velika većina nestalih osoba s područja naše županije za kojima se tragalo je pronađena živa, a razlozi zbog kojih su se udaljili iz svojih domova i otišli u nepoznatom pravcu su različiti: problemi na poslu, obiteljski problemi, staračka demencija i slično, kaže Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske, a prenosi Požeški vodič.
Na žalost, dvije od tri osobe za kojima se još uvijek traga su s pakračkog područja, a radi se Renati Gillibrand koja je nestala još 12. ožujka ove godine te o Danijelu Pleši čiji je nestanak prijavljen tri mjeseca kasnije, točnije 21. lipnja.
U njihovom slučaju potraga još nije dala rezultata, navodi Janković, a policijski službenici i dalje prikupljaju i provjeravaju sva korisna saznanja te sukladno tomu nastavljaju s potragom. Podaci i fotografije nestalih iz naše županije, kao i cijele Hrvatske, objavljeni su na portalu nestali.gov.hr i tamo će biti sve dok ne budu pronađeni ili njihova sudbina ne postane poznata, jer nema zakonskog roka do kojeg potraga može trajati. Detaljnije podatke o nestalim Pakračanima možete potražiti i putem ovih linkova DANIJEL PLEŠA i RENATA GILLIBRAND.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.