Sinoć je u organizaciji Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i u Pakracu održano uobičajeno sjećanje na sve žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata koje je ipak, za razliku od prijašnjih godina, zbog epidemioloških mjera održana nešto skraćenim sadržajem.

Program sjećanja započet je u pakračkoj župnoj crkvi Svetom misom koju je predvodio pakrački župnik Jozo Zorić.  Nakon toga ova prigodna komemorativna manifestacija je nastavljena  paljenjem lampiona na stubištu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu bana Josipa Jelačića.  Zbog epidemioloških mjera, ali i prisutnih gradilišta izostalo je prijašnjih godina uobičajeno paljenje lampiona duž glavne pakračke Ulice hrvatskih velikana i Trga dr. Franje Tuđmana.

Učenici područne škole u Prekopakri lampione su zapalili na trgu ispred svoje školske zgrade.

Hrvatski sabor donio je 29. listopada prošle godine  Odluku o proglašenju 18. studenog kao Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode, uslijed čega je danas za većinu neradni dan.