Oko 15 osoba u Pakracu i 10 osoba u Lipiku je jutros imalo dijagnosticirani Covid 19, ali se taj broj mijenja na dnevnoj razini, odgovorio je na naš upit jutros županijski epidemiolog dr. Ante Vitalija. Što se tiče stanja u pakračkoj bolnici gdje je i među osobljem i pacijentima zabilježeno više slučajeva aktivnih osoba na koronavirus, dr. Vitalija nam je rekao samo da je stanje pod kontrolom i da su detektirane pozitivne osobe izolirane.

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je aktivno 276 slučajeva zaraze korona virusom, 253 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 23 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 529 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 86 uzoraka, od kojih je 8 pozitivnih.

Utorak 17. studenog je bio do sada statistički najgori dan u županiji. Prethodni dan je testirano 233 uzorka, od kojih su čak 64 pozitivna što je 27 posto, znatno više nego što je to inače pa smo toga dan imali na županiji 257 oboljelih od kojih je 28 bilo bolnički hospitalizirano. Brojku od 200 aktivnih slučajeva u našoj Županiji smo prvi put prešli 13. studenog i od onda stalno taj broj raste.

Prema medijskim statistikama koju od prvog dana epidemiji vodi portal Index.hr  do sada je na našoj županiji kao posljedica Covida-19 umrlo osam osoba što je najmanje od svih županija.